JazzWoman i Auxili participen al disc de col·laboracions de la cantata de La Clika, projecte impulsat per Cases de la Música

La Clika va presentar el divendres 13 de novembre el seu disc a totes les plataformes: un àlbum que va reunir a multitud d’artistes com JazzWoman o Auxili, als que podem escoltar a les cançons “Un món més real” i “Els Amics”, respectivament

A més a més, també han participat altres artistes i bandes com El Pot Petit, Xiula, Dàmaris Gelabert, Doctor Prats o Gertrudis, entre molts altres

Multitud d’artistes i bandes s’alien i participen al disc recopilatori de La Clika, on interpreten junt la coral infantil Amics de la Unió de Granollers les 11 cançons del repertori de la cantata. I entre aquestes col·laboracions d'escàndol, tenim a JazzWoman i a Auxili, als que podem escoltar a “Un món més real” i “Els Amics”, respectivament. Encara que, a més a més, han participat altres com El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Roba Estesa, Doctor Prats, Gertrudis, Xiula, Ebri Knight, Joan Colomo, Rita Payés i Gessamí Boada. Un àlbum molt especial, que va veure la llum el passat divendres 13 de novembre i que està pensat expressament per als més petits de la casa, perquè ballin i cantin totes i cadascuna de les cançons de la cantata.

La cantata La Clika és un projecte organitzat per la xarxa de les Cases de la Música, que està dirigit tant a escoles com a les famílies que vulguin cantar-la i ballar-la des de casa, i mitjançant la qual els infants de 7 i 8 anys aprendran diferents temes d’actualitat - com el bullying, el gènere o l’amistat -, i valors com la solidaritat, comunitat i diversitat.

Aquest és el quart any que es celebra i l'any passat hi van participar més de 75 centres. Precisament, aquesta última edició es va haver d'adaptar a la nova situació causada per la COVID-19 i la final es va realitzar vía streaming (com també es preveu que es realitzarà aquest any). Final que van seguir en directe més de 600 famílies i que va obtindre 2.000 visualitzacions en tres dies. De la trobada digital en va sortir un vídeo amb més de 120 nens i nenes cantant i ballant les coreografies des de casa.

El projecte educatiu està obert a totes les escoles, que només s’hi han d’inscriure abans de final d’any a la web de La Clika. Els mestres disposaran d’un paquet de recursos pedagògics digitals adaptat a la pandèmia, per preparar la cantata de final de curs, on a més de la música, també es practicarà el moviment, la lectoescriptura i valors universals des de l'aula o des de casa. Uns personatges de còmic de segon de primària de diferents realitats socials ajuden els infants.

Les onze cançons de música moderna amb títols com: "Bona nit", "Colors", "Jo vull jugar" o "Un món més real", van ser composades per Gertrudis, Xiula i Xerramequ, i busquen ser la font d’un nou cançoner popular adaptat a la canalla actual.