La Maria arrasa en els XVIII Premis Ovidi

La cantant d’Oliva s’ha alçat amb 3 dels 4 premis als que estava nominada: Millor Cançó per “Mon Vetlatori” i Millor Producció i Arranjaments i Millor Disc d’Artista Revelació pel seu debut ‘L’Assumpció’

Maluks han estat guardonades amb el premi a Millor Disc de Mestissatge per ‘Cor i Foc’

El Gran Teatre de Xàtiva ha acollit aquest diumenge 23 d’octubre la divuitena edició dels Premis Ovidi, una cita on s’ha pogut gaudir de música en directe i on s’ha valorat la diversitat del talent valencià. La Maria ha sigut la gran guanyadora de la nit, ja que ha rebut tres guardons: millor disc artista revelació, millor cançó per "Mon vetlatori" i millor producció i arranjaments. L’artista d’Oliva estava nominada també a Millor Disc de Folk, un guardó que finalment s’ha endut lo mestre Pepe Botifarra amb el seu magnífic àlbum ‘Ja ve l’aire’. Per la seva banda, el trio valencià Maluks s’ha alçat amb el premi a Millor Disc de Mestissatge pel seu darrer disc ‘Cor i Foc’.

La directiva del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músiques del País Valencià (COM) ja havia avançat que en aquesta edició es concediria el Premi a la trajectòria artística al cantat Raimon i el Premi al suport a la música en valencià a l’exdiputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius.

La gala ha estat tot un homenatge al cantautor més internacional de la capital de la Costera. Malauradament, Raimon no ha pogut acudir per motius de salut. Ara bé, la seua obra sí que ha estat ben present, ja que intèrprets xativins com Pep Gimeno Botifarra, Feliu Ventura i tres veus valencianes de diferents generacions com La Maria, Mireia Vives i Anna Mira han interpretat diverses de les cançons de l'artista. El colofó final l’ha protagonitzat el Cor de l'Eliana.

Enguany, el jurat ha estat integrat per Xavier Aliaga, Cèsar Amiguet, Vicent Xavier Contrí, Josep Vicent Frechina, Amàlia Garrigós, Ana Roig Llabata i Quim Vilarnau. La producció valorada ha constat de 207 publicacions: 89 treballs de llarga durada i 118 senzills digitals. Aquesta xifra és molt pareguda a la dels darrers anys.

Pel que fa a la categoria de millor disc d'artista revelació, hi ha hagut una màxima participació històrica. El fet que 30 treballs de llarga durada hagen estat estrenes discogràfiques fa palesa una profunda renovació de l'escena musical del País Valencià.

Consulta la llista de guardonats
Millor cançó. “Mon vetlatori”, L’Assumpció - La Maria
Millor lletra. “Ara o mai”, Mussol - Carles Dénia
Millor disc de cançó d'autor/a. Mussol - Carles Dénia
Millor disc de públic familiar. Pim pam pum - Canta Canalla
Millor disc de folk. Ja ve l'aire - Pep Gimeno Botifarra
Millor disc de hip-hop i electrònica. Principis - Sa Pena
Millor disc de mestissatge. Cor i foc - Maluks
Millor disc pop. Superpop - Ona Nua
Millor disc de rock. La llum - Josu Miró
Millor disc d'artista revelació. L’Assumpció - La Maria
Millor producció i arranjaments. L’Assumpció - La Maria
Millor disseny. Albert Doménech per L’Actor Secundari i l’eco dels passos en fals - L’Actor Secundari
Millor videoclip. “Mitja lluna i l'estel (a contracor)” - VerdCel