Massilia Sound System

El 2014 el grup marsellès per excel·lència, Massilia Sound System, celebra els seus 30 anys de singladura: una cita al calendari més que remarcable i que la banda aprofitarà per editar un nou disc d'estudi i tornar a colpejar la carretera amb un nou espectacle i gira amb l'explícit títol de «Massilia».

Massilia Sound System celebra molts anys marcats per la voluntat de confrontar punts de vista diversos, de fer i d'ésser un punt de trobada per a la gent i de barrejar estils. Massilia Sound System canta a Marsella, és clar, i a la festa, a l'amor però també a tots els seus daltabaixos i les seves lluites.

En francès i en occità, el grup utilitza indistintament la llengua per enviar el missatge. No oblidem, però, que la gairebé mil·lenària llengua d'oc és un recurs que Massilia utilitza no pas com a confinament regionalista, sinó com a veritable espai de llibertat: una eina creativa amb infinitat de possibilitats, com ho és la música reggae. I cercle encerclat, cercle tancat.

En aquests temps difícils de divisions, replegament comunitari i por social, Massilia Sound System encaren aquest any amb un retorn festiu, combatiu i de bon rotllo.

El 2014 va veure la llum un nou disc d'estudi, el vuitè en la trajectòria de la banda, que vol tornar a incidir altre cop més enllà de l'esperit festiu que la seva música transmet amb naturalitat: Massilia vol que la seva música sigui una eina al servei de la causa, que no és altra que la de desvetllar la consciència (no només política) de la convivència, la tolerància i l'obertura històrica al món de la seva ciutat, una 'Massilia' que ha estat port de benvinguda i acollida de totes les cultures de la Mediterrània (i enllà) durant més de 2600 anys.

Marsella, Massilia, una ciutat, un símbol, una lluita, força, esperança, una mirada, un amor.

Massilia és tot això alhora. I Massilia Sound System és també tot això alhora en un grup: 3 MCs que prenen el micròfon, 3 veus i 3 sensibilitats diferents (que també es poden trobar en tots els seus projectes paral·lels). Papet J aka Jali, Gari Greu i Moussu T aka Tatou acompanyats dels talentosos músics DJ Kayalik als giraplats, Blu a guitarra elèctrica i Janvié als teclats. Massilia Sound System és el so de Marsella, un so assolellat i proper, que parla en veu alta i amb olor d'anís.

El nou té 13 cançons que cantarenn a Marsella i als 30 anys d'història d'una formació musical que sempre ha denunciat els reversos del sistema (el capitalisme, el consumisme...). Un nou disc que tornarà a deixar clar la complicitat artística i la camaraderia de Massilia Sound System: si leva mai la cançon, si és que tot va malament i potser sembla que tot està perdut, la cançó es tornarà a aixecar... i Massilia serà aquí per cantar.

ANY DE FUNDACIÓ: 1984
LOCALITAT: Marsella (OC)
ESTIL: raggamuffin occità
WEB

CONTRACTACIÓ
VOLS CONTRACTAR UN CONCERT D'AQUEST ARTISTA?
Contacta amb nosaltres per tenir més infos, condicions i disponibilitats.
Xavier Angulo (+34) 938 787 488 | Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.


VIDEOS Massilia Sound System

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Si lèva mai la cançon (videoclip)

  Play

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Massilia Nº1 (directe)

  Play

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Massilia fai abans (videoclip)

  Play

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Toujours (directe)

  Play

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Òai e libertat (directe)

  Play

 • MASSILIA SOUND SYSTEM
  Toute Petite Danse @ Fête de L'Huma (directe)

  Play

DISCOGRAFIA Massilia Sound System

MASSILIA SOUND SYSTEMMassilia

MASSILIA SOUND SYSTEM
Massilia

MASSILIA SOUND SYSTEMLive e libertat

MASSILIA SOUND SYSTEM
Live e libertat

MASSILIA SOUND SYSTEMÒai e libertat

MASSILIA SOUND SYSTEM
Òai e libertat

MASSILIA SOUND SYSTEMMassilia fait tourner

MASSILIA SOUND SYSTEM
Massilia fait tourner

MASSILIA SOUND SYSTEMOccitanista

MASSILIA SOUND SYSTEM
Occitanista

MASSILIA SOUND SYSTEM3968CR13

MASSILIA SOUND SYSTEM
3968CR13

MASSILIA SOUND SYSTEMMarseille London experience

MASSILIA SOUND SYSTEM
Marseille London experience

MASSILIA SOUND SYSTEMAïolliwood

MASSILIA SOUND SYSTEM
Aïolliwood

MASSILIA SOUND SYSTEMOn met le òai oartout

MASSILIA SOUND SYSTEM
On met le òai oartout

MASSILIA SOUND SYSTEMCommando fada

MASSILIA SOUND SYSTEM
Commando fada

MASSILIA SOUND SYSTEMChourmo

MASSILIA SOUND SYSTEM
Chourmo

MASSILIA SOUND SYSTEMParla patois

MASSILIA SOUND SYSTEM
Parla patois