La Raíz retorna d’Amèrica Llatina després dels concerts a Mèxic i Colòmbia!

La formació valenciana ja és a casa després de tres exitosos concerts a Colòmbia i Mèxic

Després de la seva visita a Buenos Aires i el Womad de Xile el passat febrer, La Raíz han assaltat per primera vegada els escenaris de Bogotá (Colòmbia) i Guadalajara i Ciudad de México (Mèxic) el 6, 8 i 9 de setembre

La Raíz culminarà el proper 28 d’octubre la seva exitosa gira ‘La Hoguera de los Continentes’ amb la gravació d’un DVD en directe al Palacio de Deportes de Vistalegre de Madrid davant de 14.000 seguidors

La formació valenciana La Raíz acaba de retornar de Colòmbia i Mèxic amb un bon sabor de boca. El grup va oferir a principis de setembre tres concerts durant els quals ha tingut l’oportunitat de conèixer el públic llatinoamericà més de prop. Després de la primera visita del grup al continent americà el febrer passat, quan la banda va presentar el seu directe a Argentina i Xile, aquest mes de setembre La Raíz responia a la promesa de llançar-se, ni que fos en solitari, a la trobada amb el públic de Colòmbia i Mèxic.Bogotá, Guadalajara i Ciudad de México van ser les places on La Raíz va fer saltar a centenars de seguidors. Tres cites als escenaris que queden pel record i que han servit, a més, per a una important gira de promoció i entrevistes concedides a mitjans nacionals colombians i mexicans. Pablo i Josep, en una de les moltes cites amb els mitjans llatinoamericans, van plasmar aquestes impressions:
“L’experiència per la banda ha sigut quelcom que necessitàvem tant com a col·lectiu musical com a nivell personal: veníem amb por i amb incertesa, malgrat ens motivava la il·lusió d’aquell que sap que ha de fer una cosa perquè així ho sent. Han estat anys de contactes virtuals amb el públic de Colòmbia i Mèxic i fou arribar, disparar el primer acord a Bogotá i sentir que estàvem al lloc on havíem d’estar. Després de tant és preciós veure com el públic canta les cançons amb accent americà. Les nostres cançons ja no ens pertanyen, són del públic i és maco veure que la música ha trencat les fronteres. Una de les coses que mai oblidarem serà la força amb la que canta la gent en aquesta terra”La visita de la banda a Colòmbia va coincidir amb la del papa de Roma a la capital colombiana, fet que va paralitzar els carrers de Bogotá i va convertir la nit del dimecres del concert, 6 de setembre, en vigília del que va ser declarat dia festiu. Aquest fet va animar a molta gent a, com bromejava la banda des de l’escenari, “apropar-se a pecar en família” i va generar un ambient festiu a l’auditori de Bogotá que ja es respirava a la cua hores abans de l’event.

La Raíz ha arribat a Colòmbia i Mèxic per compte propi, sense indústria darrere, i motivats només per la insistència del públic americà: una bogeria que els ha dut anys d’espera, tant al grup com als seguidors, però que aquest 2017 ja s’ha fet realitat en dues ocasions.

Els onze músics valencians van superar també un dels sismes més forts que ha colpejat Mèxic a les darreres dècades i van poder tirar endavant els dos concerts al país amb total normalitat. Guadalajara fou potser el menys massiu dels tres shows d’aquesta ronda americana, amb poc més d’un centenar de persones com a públic. Tanmateix, cal destacar com d’especials foren els moments en els quals el públic demandava cançons antigues que no estaven programades al set-list i que el grup va incorporar al repertori a l’instant.

El darrer concert a Ciudad de México fou a la Sala Corona, un espai de la capital perfecte per una presentació amb una bona acústica. El show venia acompanyat de la banda Mare Advertencia Lirika, una veu femenina i indígena d’Oaxaca que va viatjar fins a la capital per acompanyar a La Raíz en una nit de germanor entre Amèrica i Europa. Més de 400 ànimes es van citar en el que fou el concert més multitudinari d’aquesta darrera visita: vora dues hores de força i potència contínua durant les quals fins i tot es va convidar a assistents del públic a participar col·laborant amb els instruments musicals.

DARRERES ENTRADES!!!
FINAL DE GIRA DAVANT 14.000 espectadors!!!

Després d’aquesta nova aventura a terres colombianes i mexicanes, amb el 2018 ja al cap i amb plans per creuar l’Atlàntic altra volta en pocs mesos, La Raíz encara els tres darrers concerts de “La Hoguera de los Continentes Tour 2017”. Aquestes tres darreres dates tindran lloc a Portugal (29 de setembre, Oporto; 30 de setembre, Lisboa) i el tancament de gira el 28 d’octubre amb la gravació d’un DVD en directe al Palacio de Deportes de Vistalegre de Madrid davant de 14.000 seguidors.