El nou disc de Guineu és ‘Una sacsejada’

Aquest nou treball discogràfic és un haiku emo del s.XXI a base de guitarres dels 90s, synth pop dels 80s i les darreres tendències on la paraula POP s’escriu en majúscules

Guineu presentarà el seu nou disc en directe el 10/03 a Lleida, 11/03 al Let’s Festival de L’Hospitalet i el 18/03 a la Sala VOL de Barcelona


Escoltar GUINEU

           

‘Una Sacsejada’, el nou disc de la terrassenca Guineu, és un viatge cap al caos intern i els dubtes que l’envolten. És un passeig per diverses situacions emocionalment complicades. Un camí amb el cor ferit que vol abraçar els momentsmés incòmodes, acceptant-los i reconciliant-se amb ells. És una realitat que no ens agrada compartir, un “ei, no estic bé” perquè em faig gran i em passen coses, perquè ningú ens havia ensenyat a gestionar aquest tipus de tristesa. ‘Una Sacsejada’ són 10 cançons que pesen però t’acompanyen i et conviden a ballar amb aquest sentiment de merda, per fer-lo una mica més lleuger.

En moments de profunda incertesa com els que ens ha tocat viure, la gent tendeix a invertir en un valor segur, no és moment de comprar bitcoins o emmerdar-te en una hipoteca de tipus variable. Doncs bé, si el que voleu és fer una aposta segura, les deu noves cançons de Guineu són l'actiu que estàveu buscant. L'Aida és una font d'energia renovable que no para de brollar melodies eternes textos colpidors i que, en poc més de dos anys, ha generat una llista veritablement extensa de cançons rodones.

"Una sacsejada" és la història d'una gran certesa i aquesta és precisament la incertesa. Perquè la vida et sacseja i si no et sacseja es que no estàs del tot viva. No hi ha cap coach ni cap manual d'autoajuda que ens deslliuri de passar per moments difícils i escenaris desconcertants. Aquest procés queda plasmat de manera concisa en els deu talls del disc, on es demostra una gran capacitat per sintetitzar emocions complexes en versos molt curts. Com si es tractés d'un haiku emo del segle XXI on no sobra cap paraula l'aida s'obre en canal per mostrar-nos les vicissituds de la seva existència.

Resulta fascinant també la síntesi en el terreny musical. Melodies precises sense floritures ni cap nota de més que et deixen una marca com la que et deixa el ferro roent a la pell. Sense deixar del tot el so guitarrero dels noranta aquest cop Guineu fa un viatge més llarg a través de les diferents sonoritats de la música popular contemporània establint ponts entre el synth pop dels vuitanta i les darreres tendències de la música global. Un garbuix d'influències on la paraula POP s'escriu en majúscules. En un mercat extremadament volàtil "una sacsejada" és sens dubte l'empresa emergent amb el futur més prometedor. Inverteix en Guineu!!


Joan Colomo – desembre de 2022, Vila de Gràcia

La compositora i cantant terrassenca Aida Giménez s’amaga darrere Guineu, el seu particular projecte musical d’indie pop en català amb actitud riot girl, que barreja melodies fines i tendència trashy per donar forma al que podem etiquetar com #cuquitrash i que beu del punk dels 80s, la new wave dels 90s i arrossega tendències pop dels 2000. En poc més de 2 anys Guineu ha enregistrat un àlbum debut titulat ‘Forats negres’, ha cantat amb Rufus T. Firefly arran de guanyar el concurs Movistar+ Rookies, compta amb col·laboracions com les de Joan Colomo, ha signat la cançó de l’any amb “Putu Any” (finalista del Premi Cerverí 2021 a la millor lletra de cançó) i artista confirmada al Primavera Sound 2022, establint-se així com una de les propostes més interessants i amb més personalitat de l’escena musical catalana del moment. El 2023 veurà la llum el seu nou disc ‘Una sacsejada’.

Primers concerts de presentació ‘Una sacsejada’

10/03 @ Cafè del Teatre (Lleida)

11/03 @ LET’S FESTIVAL (Hospitalet de Llobregat, Bcn)

18/03 @ Sala VOL (Barcelona)



ESCOLTA 'UNA SACSEJADA'



Més info GUINEU
INSTAGRAM
FACEBOOK
TWITTER
YOUTUBE
SPOTIFY