Feliu Ventura ens convoca amb el seu nou àlbum ‘Convocatòria’: des de l’11 d’octubre, trobarem aquest treball en llibre disc i en digital!

Ha passat 9 anys sense llançar àlbum de cançons pròpies, Feliu Ventura retorna quan més necessitem les seves cançons i ho fa amb ‘Convocatòria’

La cançó que dóna títol al àlbum va servir com avançament, convertint-se en molt poc temps a plataformes en imprescindible

Després del llançament de ‘Convocatòria’, Feliu Ventura començarà amb la gira de presentació a la Fira Mediterrània de Manresa (12OCT) i a l’Auditori de Banyoles (13OCT), ), a Sant Celoni (8NOV) i a Castelló a la Fira Trovam (9NOV): entrades ja a la venda!


ESCOLTA l'àlbum 'Convocatòria' de Feliu Ventura

           

L’autor i cantant de cançons Feliu Ventura retorna amb ‘Convocatòria’. I des del mateix 11 d’octubre, aquestes 11 noves perles són nostres. Perles que han estat totalment confegides a la seva estimada Xàtiva: de la integritat de la gravació, mescla i mastering fins al disseny i la impressió de la magnífica llibreta que les atresora.

En aquests anys, però, Feliu Ventura no ha parat. Des d’aquell ‘Música i lletra’ que aparegué l’11 de setembre de 2011, ha posat en circulació el vinil del directe de celebració dels 20 anys de trajectòria ‘Vers l’infinit’ (2013) i la seva rèplica de versions i adaptacions (només disponible en digital) ‘Referents’ (2014). A més, ha editat l’EP ‘Montserrat’ (2016) i ‘Sessions Ferotges’ (2018) en col·laboració amb Xerramequ i els Aborígens. També ha anat més enllà, donant el salt al camp literari amb la seva primera novel·la al 2015, titulada ‘Com un record d’infantesa’. I tampoc hem d’oblidar l’espectacle ‘Llibres. Batalles. Cançons’, que va dur a terme amb Xavi Sarrià.

‘Convocatòria’ és, finalment, dèiem, el nou disc de Feliu Ventura: un àlbum que transmet felicitat i que, malgrat els temps que corren (o potser precisament per això), té un caràcter positiu. L’autor no renuncia ni a la forma ni al contingut que han marcat la seva carrera però, aquest disc, és una col·lecció de cançons que musicalment recull transversalment la tradició de la cançó, acollint sonoritats pop de clau anglosaxona sense defugir la tradició folklòrica d’aquesta riba nostra mediterrània. Militantment esperançadores són la majoria de peces del disc, des del tall inicial, “Difon el teu somriure”, fins la cloenda de “Ens guien les estrelles”, passant pel poema musicat de Pere Quart “Sàpigues company” o “El que està passant al Japó”; totes elles resoltes amb unes orquestracions sòbries i de tall clàssic. Feliu Ventura no renuncia tampoc a les influències modernes del pop-rock anglosaxó de les que s’ha servit tradicionalment i, amb Borja Penalba i Pau Chafer al capdavant d’una selecta nòmina de músics convidats, torna a facturar cançons rodones 100% marca de la casa, com les esperançadament militants “Cançó de bressol enmig del col·lapse”, “Nostres (Lloc6)” (i sisè homenatge a Xàtiva) o “Convocatòria”, que afegeix l’electrònica a la paleta orgànica de sons que mana al disc. En aquesta alternança de produccions i sonoritats ‘Convocatòria’ ens ofereix també un bon grapat d’homenatges, com el poema “Soledat” de V.A. Estellés (inclòs per primer cop en un àlbum editat, amb l’artista a la guitarra i veu soles), “Memòria d’una fibra sota acrílic i metall” amb la figura de l’artista Toni Miró sempre present, “El sol al cim” i la resistència del Kurdistan reivindicat i recordat des d’aquella gira el 2016 o “Tornarem a cantar”, una peça amb la qual se’ns explica, com només ho podria fer Feliu, la relació entre la història del país i la història de la cançó d’autor (i de la actualment imperant “cançó renúncia”) dels darrers 45 anys.

Feliu Ventura, l’autor xativí de cançons meridional de llarga distància i vol rasant, s’ha fet esperar, però hem de reconèixer que ha tornat quan més necessitem les seves cançons. I ha retornat amb un àlbum replet d’himnes xicotets, domèstics i assemblearis, als que acompanyen texts creats per a cada cançó de la mà de Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart (des de la presó), Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.

I després d’aquest llançament, arriba el moment de presentar les cançons de ‘Convocatòria’ en directe. De moment i a falta de més dates per confirmar, Feliu Ventura recorrerà els escenaris de la Fira Mediterrània de Manresa (12OCT), Banyoles (13OCT), Sant Celoni (8NOV) i Fira Trovam (9NOV).‘Convocatòria’
Disponible en llibre disc de 80 pàgines i en digital a les millors botigues
Encarrega'l a la nostra botiga web
.

PRIMERES DATES DE PRESENTACIÓ

12 D’OCTUBRE - FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA (Teatre Consevatori)
13 D’OCTUBRE - BANYOLES (Auditori de l’Ateneu)
8 DE NOVEMBRE - SANT CELONI (Ateneu Teatre)
9 DE NOVEMBRE - FIRA TROVAM (Teatre Principal de Castelló)
AGENDA ACTUALITZADA i VENDA ENTRADES:
concerts.ppf.cat

CONTRACTACIÓ DE DIRECTES: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. · 938787480


VIDEOS Feliu Ventura

 • FELIU VENTURA
  Convocatòria (videoclip) 2019

  Play

 • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU i ELS ABORÍGENS
  Arrapar o acarobar (video lyric)

  Play

 • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU
  i Els Aborígens
  Montserrat (feat. Victor Rice)

  Play

 • FELIU VENTURA - Et done una cançó (directe Referents 2014)

  Play

 • FELIU VENTURA - Soledat (directe Referents 2014)

  Play

 • FELIU VENTURA - Torn de preguntes

  Play

 • FELIU VENTURA - El que diuen els arbres

  Play

 • FELIU VENTURA - El pes d'un somriure

  Play

DISCOGRAFIA Feliu Ventura

FELIU VENTURAAmics i refernts (Directe al Proncipal)

FELIU VENTURA
Amics i refernts (Directe al Proncipal)

FELIU VENTURAConvocatòria CD-LLIBRE

FELIU VENTURA
Convocatòria CD-LLIBRE

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS (EP vinil)

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS (EP vinil)

FELIU VENTURAReferents

FELIU VENTURA
Referents

FELIU VENTURAVers l'infinit(20 anys en directe) vinil 12

FELIU VENTURA
Vers l'infinit
(20 anys en directe)
vinil 12"

FELIU VENTURALa memòria de la música (documental)

FELIU VENTURA
La memòria de la música (documental)

FELIU VENTURAMúsica i lletra

FELIU VENTURA
Música i lletra

FELIU VENTURAAlfabets de futur

FELIU VENTURA
Alfabets de futur

FELIU VENTURAQue no s'apague la llum

FELIU VENTURA
Que no s'apague la llum

2005
Youtube
FELIU VENTURABarricades de paper

FELIU VENTURA
Barricades de paper