Feliu Ventura, finalista del XIII Premi Miquel Martí i Pol amb “Sàpigues Company”

El Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura s’atorga anualment al millor poema musicat en llengua catalana i enguany ha rebut més de 400 cançons tant inèdites com publicades durant el 2019

El cantant xativí és un dels 5 finalistes de l’edició d’enguany amb la peça “Sàpigues Company”, cançó inclosa al seu darrer disc ‘Convocatòria’ i sobre el poema original de Pere Quart

El veredicte final del jurat tindrà lloc el proper dimarts 9 de novembre a les 12:30h per streaming des dels portals web terraicultura.cat, vallllach.com i enderrock.cat

El jurat de la tretzena edició del Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2020, patrocinat pel Celler Vall Llach, ha nominat els finalistes elegits d’entre un total de més prop de 400 cançons publicades i inèdites amb musicacions de poetes en català. Les cinc composicions elegides han estat “Sàpigues, company” de Pere Quart a càrrec de Feliu Ventura, “Cançó” de Miquel Martí i Pol a càrrec de Marala; “Podries” de Joana Raspall a càrrec de Juan Valderrama amb Maria del Mar Bonet i Las Migas; “Mort petita” de Vicent Andrés Estellés a càrrec de Vienna i “Vuit de març” de Maria-Mercè Marçal a càrrec de Pau Alabajos; Gemma Humet, Meritxell Gené i Marta Rius.

El Premi Miquel Martí Pol s’atorga a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –del 12 de setembre del 2019 a l’11 de setembre del 2020–, i també s’obre a les composicions inèdites presentades al certamen.

Tot i el període de confinament, en el període de convocatòria 2018-19 s’han presentat i enregistrat almenys 388 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Enric Cassasses (22), Pepe Sales (20), Joan Salvat-Papasseit (18), Miquel Martí i Pol (14) i Vicent Andrés Estellés (11).

Tot i l’afectació de la crisi sanitària, el promotors del certamen, Celler Vall Llach, va acordar tirar endavant aquesta nova edició per mantenir el seu caràcter de suport i visualització a la música, la poesia i la cultura en general.

El jurat presidit per Lluís Llach i del qual formen part Sílvia Bel (actriu i rapsoda), Eduard Escoffet (poeta i promotor cultural), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (músic i director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (sumeller del Celler de Can Roca) es reunirà aquest dissabte per fer la deliberació via telemàtica.

El guanyador del XIII Premis Miquel Martí i Pol es farà públic el proper dimarts 10 de novembre, a les 12:30h, en un directe en streaming des dels portals web terraicultura.cat, vallllach.com i enderrock.cat, tot i que l’acte de lliurament s’haurà d’ajornar fins que la situació ho permeti. El guardó té aquest any una dotació econòmica simbòlica de 1.000 euros i una obra original de l’escultor Josep Bofill.

CONTRACTACIÓ DE DIRECTES:
País Valencià - NEU AL CARRER - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Resta de territoris - PROPAGANDA PEL FET! - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Totes les dates, infos i entrades a www.feliuventura.cat i a www.ppf.cat


ESCOLTA 'Convocatòria' de Feliu Ventura

           

‘Convocatòria’
LLIBRE DISC 80 pàgines

Feliu Ventura - 2a edició llibre disc - Convocatòria octubre 2019


VIDEOS Feliu Ventura

  • FELIU VENTURA
    Convocatòria (videoclip) 2019

    Play

  • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU i ELS ABORÍGENS
    Arrapar o acarobar (video lyric)

    Play

  • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU
    i Els Aborígens
    Montserrat (feat. Victor Rice)

    Play

  • FELIU VENTURA - Et done una cançó (directe Referents 2014)

    Play

  • FELIU VENTURA - Soledat (directe Referents 2014)

    Play

  • FELIU VENTURA - Torn de preguntes

    Play

  • FELIU VENTURA - El que diuen els arbres

    Play

  • FELIU VENTURA - El pes d'un somriure

    Play

DISCOGRAFIA Feliu Ventura

FELIU VENTURAAmics i refernts (Directe al Proncipal)

FELIU VENTURA
Amics i refernts (Directe al Proncipal)

FELIU VENTURAConvocatòria CD-LLIBRE

FELIU VENTURA
Convocatòria CD-LLIBRE

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS (EP vinil)

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS (EP vinil)

FELIU VENTURAReferents

FELIU VENTURA
Referents

FELIU VENTURAVers l'infinit(20 anys en directe) vinil 12

FELIU VENTURA
Vers l'infinit
(20 anys en directe)
vinil 12"

FELIU VENTURALa memòria de la música (documental)

FELIU VENTURA
La memòria de la música (documental)

FELIU VENTURAMúsica i lletra

FELIU VENTURA
Música i lletra

FELIU VENTURAAlfabets de futur

FELIU VENTURA
Alfabets de futur

FELIU VENTURAQue no s'apague la llum

FELIU VENTURA
Que no s'apague la llum

2005
Youtube
FELIU VENTURABarricades de paper

FELIU VENTURA
Barricades de paper